ÎNVĂŢĂTURI SPIRITUALE

"Întindeţi-vă aripile de lumină, şi în ochiul gândurilor voastre, înălţaţi-vă cu stelele în cele mai îndepărtate bogăţii ale cerului, unde nenumăraţi sori se aprind cu lumină. Căci la începutul timpurilor, Legea cea Sfântă a spus, să fie Lumină, şi fost Lumină. Şi veţi fi una cu ea, şi puterea Curentului Sacru al Luminii vă va umple întregul trup, şi veţi tremura înaintea puterii sale. Rostiţi cuvântul "Lumină" când inspiraţi adânc din îngerul Aerului, şi veţi deveni însăşi Lumina; şi Sacrul Curent vă va purta către nesfârşita împărăţie a Tatălui Ceresc, acolo pierzându-se în Eterna Mare de Lumină ce dă naştere întregii creaţii. Şi una veţi fi cu Curentul Sacru al Vieţii, mereu înainte de a adormi în braţele Tatălui Ceresc." - Evanghelia Eseniană

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Când conştiinţa vă este îndreptată în afară, apar mintea şi lumea.
Când este îndreptată înăuntru, îşi recunoaşte propria Sursa şi se întoarce acasă în Nemanifestat. ÎN TIMP CE VĂ ASCULTAŢI GÂNDUL, simţiţi o prezenţă conştientă – sinele dumeavoastră profund – ca şi cum s-ar afla în spatele sau dedesubtul gândului. Atunci gândul îşi pierde puterea asupra dumneavoastră şi îşi pierde cu repeziciune din intensitate, pentru că nu îl mai încărcaţi cu energie prin identificarea cu el. Acesta este începutul sfârşitului gândirii voluntare şi compulsive.
Când un gând cedează, veţi simţi o discontinuitate în fluxul mental – un hiat al nonminţii. La început aceste întreruperi vor fi de scurtă durată, poate de câteva secunde, dar treptat vor deveni mai lungi. Când apar astfel de întreruperi, veţi simţi o anumită linişte şi pace interioară. Acesta este începutul stării naturale de trăire a unităţii cu Fiinţa, sentiment ce este adesea ascuns de către minte.
Prin exerciţiu acest sentiment de linişte şi pace devine mai adânc. De fapt, profunzimea lui nu are limite. Veţi simţi de asemenea cum un sentiment subtil de bucurie va invadează, izvorând din interior: bucuria Fiinţei.

Dacă vi se pare greu să pătrundeţi direct în clipa Acum, începeţi prin a observa tendinţa obişnuită a minţii de a dori să evadeze din prezent. Veţi observa că viitorul este de obicei imaginat ca fiind mai bun sau mai rău decât prezentul. Dacă viitorul închipuit este mai bun decât prezentul, acest lucru dă speranţă şi un sentiment plăcut de anticipare. Dacă este mai rău, creează anxietate. Ambele sunt iluzii.
Prin observarea de sine, starea de prezenţă pătrunde în mod automat în viaţa dumneavoastră. În clipa în care realizaţi că nu sunteţi prezent, aţi devenit prezent. De fiecare dată când vă puteţi observa mintea, nu mai sunteţi prins în ea. A apărut un alt factor, ceva ce nu aparţine minţii: prezenţa observatoare.
Fiţi prezent ca observator al minţii dumneavoastră – al gândurilor şi emoţiilor, precum şi al diferitelor reacţii în diferite situaţii. Fiţi cel puţin la fel de interesat de propria reacţie pe cât sunteţi de situaţia sau de persoana care va determină să reacţionaţi.
Observaţi de asemenea cât de des vi se îndreaptă atenţia spre trecut său viitor. Nu judecaţi sau analizaţi ce observaţi. Priviţi gândul, simţiţi emoţia, observaţi reacţia. Nu faceţi din ele o problemă personală. Veţi simţi atunci ceva cu mult mai puternic decât toate lucrurile pe care le observaţi, veţi simţi însăşi tăcuta prezenţă observatoare din spatele minţii, observatorul tăcut. "

PREZENŢA ESTE CHEIA spre libertate, deci numai acum puteţi fi liber - Eckhart Tolle

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gregg Braden: 20 de chei pentru crearea realitĂŢII


1. Matricea divina este recipientul care contine universul, puntea dintre toate lucrurile si oglinda care ne arata ce am creat.
2. Orice lucru din lumea noastra este conectat cu orice alt lucru.
3. Pentru a avea acces la forta universului insusi, trebuie sa ne vedem pe noi insine ca fiind o parte a lumii, mai degraba decat ca fiind separati de aceasta.
4. Cand ceva a fost unit, el este conectat intodeauna, indiferent daca ramane sau nu legat la nivel fizic.
5. Actul de a ne concentra constiinta este un act de creatie. Constiinta creeaza!
6. Cu totii avem toata puterea de care avem nevoie, ca sa cream toate schimbarile pe care alegem sa le cream! Detinem toata puterea de care avem nevoie, ca sa cream toate schimbarile pe care alegen sa le cream!
7. Obiectul pe care ne concentram atentia constienta devine realitatea lumii noastre.
8. Nu este suficient doar sa spunem ca alegem o noua realitate!
9. Sentimentul este un limbaj pe care il intelege Matrica Divina. Simtiti-va ca si cum obiectivul vostru ar fi deja atins si rugaciunea voastra si-ar fi aflat deja raspuns.
10. Nu orice sentiment este potrivit. Sentimentele care creaza trebuie sa fie in afara ego-ului si sa nu emita judecati.
11. In viata noastra trebuie sa devenim exact lucrurile pe care alegem sa le experimentam ca fiind lumea noastra.
12. Nu suntem limitati de legile fizicii, asa cum le cunoastem astazi.
13. Intr-un “ceva” holografic, fiecare bucatica din acel ceva oglindeste intregul care inseamna acel ceva.
14. Holograma cu conexiuni universale a constiintei ne asigura ca exact in momentul in care ne cream dorintele si rugaciunile, acestea sunt deja primite la destinatie.
15. Prin holograma constiintei, cea mai mica schimbare in viata noastra este reflectata peste tot in lumea noastra.
16. Numarul minim de oameni necesar pentru a “da startul” unei schimbari in constiinta este - radical din 1% - dintr-o populatie.
17. Matricea Divina oglindeste in lumea noastra relatiile pe care le cream in contextul credintelor noaste.
18. Radacina experientelor noastre “negative” poate fi redusa la una dintre cele trei frici universale (sau o combinatie a lor)
a. frica de abandon
b. sentimentul de nevrednicie
c. lipsa de incredere
19. Adevaratele noastre credinte sunt reflectate in cele mai intime relatii pe care le avem
20. Trebuie sa devenim in viata nostra, exact lucrurile pe care alegem sa le experimentam in lumea noastra.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Hermetica” - ÎnvĂŢĂturile spirituale ale Tehuti (rezumat).

  • ”Dumnezeu este Unul. Dumnezeu este sursa pentru tot. “

  • “Deoarece El uneşte totul, natura Lui este paradoxală. El este creatorul care se creează. El este mereu ascuns de noi, dar El este, de asemenea, lumea din jurul nostru. El nu are nici un nume special, pentru că toate numele se referă la el. “

  • “Dumnezeu este Mintea Supremă. El este pretutindeni şi întotdeauna. Mintea umană este o imagine a minţii Supreme. “

  • “Tot ceea ce există este în mintea lui Dumnezeu. El creează toate lucrurile, în acelaşi mod în care mintea noastră creează gânduri. Aşa cum natura a mintii este de a gândi, astfel încât natura a lui Dumnezeu este de a crea. “

  • “Dumnezeu este în mod constant crearea de creaţie, şi niciodată nu se va opri.”

  • “Cosmosul este trupul Lui, şi putem ajunge să-L cunoastem prin contemplarea frumusetii si ordinii sale extraordinare.”

  • “Universul este o operă uriaşă de artă, semnata de un maestru necunoscut. Umila uimire este condiţia de a-L cunoaste pe Dumnezeu. “

  • “La început este unitatea. Unitatea se separa în două forţe fundamentale, care generează totul. Hermes le descrie ca Lumina şi Viaţa, care au devenit mintea si sufletul. “

  • “Unicitatea lui Dumnezeu este atât Lumină cat şi viaţă. Aceste două forţe sunt părinţii Mintii cosmosului “.

  • “Mintea Cosmică primeste energie de la Dumnezeu şi o da tuturor lucrurilor din Cosmos. Prin aceasta Cosmosul este complet saturat cu Suflet – Forţa Vietii. Totul în el este viu. Nimic nu este mort, nici aşa-numitele lucrurile neînsufleţite. Cosmosul este o mareata fiinta vie. “

  • “Totul în Cosmos este în continuă schimbare. Pentru Dumnezeu, nu este trecut, prezent şi viitor – doar eternitate. Eliberandu-ne de iluzia de timp este un alt mod de a-L experimenta pe Dumnezeu. “

  • “Timpul este ca un cerc, în care toate punctele sunt astfel legate incat nu se poate spune de unde se începe sau unde se încheie, pentru ca ele se preced şi se urmeaza unul pe altul pentru totdeauna.”

  • “Destinul, lucrand prin intermediul zeilor planetari, guvernează întreaga creaţie. Ei toarnă un flux neîntrerupt de forţa a vieţii în toate formele materiei,  modificandu-se fără încetare de la o stare la alta într-un proces pe care noi il numim viaţă-moarte. Zeii sunt condusi de către zeita Destinului care se asigură că tot ceea ce fac ei este conform cu voia lui Dumnezeu. “

  • “Dumnezeu creează un principiu de comanda – Mintea Cosmosului. Acest principiu organizează constant materia haotică într-un Cosmos frumos ordonat. Timpul este unul dintre principiile prin care este ordonat Cosmosul. “

  •  ”Mintea Cosmică este o idee exprimată de Mintea lui Dumnezeu. Cosmosul fizic este un gând exprimat de Mintea Cosmosului. “

  • “In centrul Cosmosului este soarele datator de viata, care este o imagine a sufletului dătător de viaţă, din centrul fiecarei persoane.”

  • “Dumnezeu a creat omenirea pentru că a vrut să existe o fiinţă capabilă de a aprecia  marea frumusete a Cosmosului.”

  • “Hermetica ne învaţă că universul nu se va fi terminat până când omenirea nu si-a jucat rolul său în aceasta poveste. Artele şi ştiinţele inventate de umanitate completeaza planul măreţ al Destinului, arta completeaza ceea ce natura nu poate termina. Toţi cei care cooperează cu voinţa Creatorului, isi aplică abilitatile si cunoştinţele lor pentru a spori frumuseţea Cosmosului. “

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Când mintea se mișcă,
Muntele, fluviul și marele pământ

Se mișcă la fel.
Când mintea este imobilă,
Vântul care suflă,
Pasărea în zbor
Norii plutitori
Rămân în nemișcare.
În starea de mushin (non-minte)
Rămâne viața veșnică
Cea mai mare fericire.
Prin gândire,
Apar suferințele;
Din ne-concentrare,
Se ivesc bolile.
Rămânând în pacea absolută
A Cerului și Pământului,
Se împlinesc
Cele o mie de toamne
Și cele zece mii de primăveri ale vieții noastre.” - Jiun, călugăr  Shingon

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Legile Kybalionului

1. Legea mentalismului – suntem ceea ce gandim. Totul este Spirit. Universul este mental.

2. Legea corespondentei – ceea ce este Dumnezeu suntem si noi. Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos; Ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus.

3. Legea vibratieiNimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza.

4. Legea polaritatiiTotul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie; polii opusi au o natura identica, insa de grade diferite; extremele se ating; toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri; toate paradoxurile pot fi conciliate.

5. Legea ritmuluiTotul se scurge inauntru sau in afara; orice lucru are durata sa; totul evolueaza, apoi degenereaza; balansul pendulei se manifesta in totul; masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei la stanga; ritmul este constant.

6. Legea cauzei si efectuluiOrice cauza are efectul sau; orice efect are cauza sa, totul se intampla conform Legii. Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, insa nimic nu scapa Legii.

7. Legea genului - Este un gen in toate lucrurile; TOTUL are principiile sale: masculin si feminin; genul se manifesta in toate planurile.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eckhart Tolle - Citate

Atunci când pierzi contactul cu liniştea lăuntrică, pierzi contactul cu tine însuţi.

Pentru majoritatea oamenilor, gandirea este involuntara, compulsiva si chiar vicioasa, ca un drog. Multi sunt torturati zilnic de mintile lor, de vocea din capul lor, care nu se opreste niciodata din comentat.

A nu opune rezistenţă, a nu judeca, a nu vă ataşa, acestea sunt cele trei aspecte ale adevăratei libertăţi şi ale unei vieţi iluminate.

Nu puteţi primi ceea ce nu oferiţi. Curgerea în exterior determină şi curgerea spre interior.

Cea mai mare parte a suferinţei oamenilor este inutilă. Este creată chiar de dumneavoastră, atât timp cât viaţa vă este condusă de mintea care nu este supusă observării. Durerea pe care o creaţi acum este întotdeauna o formă de neacceptare, o formă de rezistenţă inconştientă faţă de ceea ce este.

Când sunteţi bolnavi, nivelul de energie este scăzut, astfel că inteligenţa organismului poate prelua controlul pentru a folosi restul energiei în vindecare, astfel că minţii (şi implicit gândurilor şi emoţiilor) nu le rămân prea multe resurse. Ego-ul consumă cantităţi considerabile de energie. Nu mai e nevoie să spun că acei oameni care experimentează o consolidare a ego-ului, în caz de boală, au nevoie de mult mai mult timp pentru vindecare. Unii nu mai apucă să se vindece, şi astfel, boala se cronicizează şi devine o componentă permanentă a falsului lor sentiment de sine.

Dacă nu vă puteţi simţi împăcat atunci când sunteţi singur, veţi căuta o relaţie pentru a vă acoperi sentimentul de disconfort. Puteţi fi sigur că această formă de disconfort va apărea într-o formă sau alta în relaţie şi că vă veţi considera probabil partenerul răspunzător pentru acest lucru.

Liniştea este natura ta esenţială.

Nu aranjându-ţi altfel circumstanţele vieţii îţi vei găsi liniştea, ci dându-ţi seama cine eşti la cel mai profund nivel.

Dragostea este o stare de spirit, nu o găseşti în afara ta, este mai mare decât tine. Dacă într-o relaţie experimentezi atât dragostea cât şi opusul, atunci trăieşti o dragoste dependentă. Nu îţi poţi iubi partenerul, atât timp cât îl ataci în minutul următor.

Cuvântul "iluminare" evocă într-un fel ideea unei realizări supraomeneşti, iar sinele fals vrea să perpetueze această idee; dar aceasta este pur şi simplu starea dumneavoastră naturală, trăirea identităţii cu Fiinţa. Este o stare de conectare la ceva incomensurabil şi indestructibil, la ceva care, aproape paradoxal, sunteţi în esenţă dumneavoastră, dar care, cu toate acestea, vă depăşeşte cu mult. Ea înseamnă regăsirea naturii dumneavoastre adevărate, dincolo de nume şi de înfăţişare. Incapacitatea de a simţi această conectare dă naştere iluziei separării — separare de propria persoană şi de lumea care vă înconjoară. Atunci vă percepeţi, conştient sau inconştient, ca pe un fragment izolat. Apare frica, iar conflictul interior devine starea normală.

Prezenţa este înţeleasă numai atunci când sunteţi prezent.

Iubirea, bucuria şi pacea nu pot înflori până când nu v-aţi eliberat de sub dominaţia minţii.

Zgomotul mental continuu te impiedică să descoperi acel tărâm al păcii interioare, care este inseparabil de Prezenţa Divină. De asemenea, el creează un sine fals, care este produs de minte şi care emite umbra fricii şi a suferinţei.

În viaţa de zi cu zi, ai nevoie de trecut şi de viitor, dar identitatea ta nu trebuie să provină din ele.

Când atingeţi iluminarea, o singură relaţie nu va mai exista: relaţia cu propria persoană. Odată ce aţi renunţat la ea, toate celelalte relaţii vor fi relaţii de iubire.

Acceptaţi fiecare moment şi tot ceea conţine el, ca şi când ar fi alegerea voastră. Imediat, viaţa va începe să lucreze în favoarea şi nu împotriva voastră. Apoi, priviţi miracolul pe care îl dezvăluie viaţa.

Nu tie iti e frica de LINISTE si tacere, ci egoului tau. Egoul apare din zgomotul neincetat al mintii. Iubesti linistea pentru ca e inseparabila de ceea ce esti in esenta. Atunci cand te bucuri de orice… adanc…cand traiesti frumusetea, dragostea, sentimentul intens de a fi viu sau creativitatea – LINISTEA va fi acolo in fundal, chiar daca nu esti constient de ea in mod direct. Adevarata creativitate vine din starea de pace. Cand devii constient de linistea care esti, dimensiunea spirituala intra in viata ta, iar tu esti ghidat atunci de o inteligenta mult mai vasta decat poti cuprinde cu mintea!

Inima invataturii este simpla practica de a trai in momentul prezent! Este adevarat, desigur, ca fiecare traieste deja in momentul prezent, dar, din pacate, oamenii nu isi dau seama de lucrul acesta si atunci pretind ca trecutul si viitorul sunt mult mai importante decat momentul prezent.”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O selecŢie de 108 ÎnvĂŢĂturi predate de Ven. Lama Dondrup Dorje
folosite pentru meditaŢia zilnicĂ de cĂtre studenŢi

1. “Compasiunea nu este o expresie a iubirii obişnuite viciate de ataşarea de emoţie. Este energia de bunătate iubitoare care se aseamănă cu momentul în care mintea cuiva se trezeşte la recunoaşterea faptului că viaţa pe care am considerat-o de obicei normală este nepermanentă, iar lipsa de recunoaştere a naturii sale adevărate este cauza suferinţei.”

2. “Acţiunea care rezultă din motivaţia unei minţi care se trezeşte poate fi întotdeauna numărată printre lucrurile care dăruiesc roade corecte.”

3. “Singura realitate care contează în eternitatea fiinţei este măsura iubirii pure şi a compasiunii pe care o conferim altora în grija noastră pentru ei, fără ataşamentul unei agende zilnice centrate pe sine.”

4. “Iubirea este motivul, voinţa şi sursa de putere care propulsează şi face ca fiecare dorinţă umană să aibă roade. Deci, fii atent şi menţine tot timpul o intenţie pură în toate lucrurile pe care le întreprinzi.”

5. “Adevărata compasiune apare ca rezultat al trezirii adevăratei noastre naturi care este însoţită de luciditatea conştiinţei pure şi experimentarea directa a vidului ca natură a realităţii.”

6. “Extinderea bunătăţii iubitoare şi a compasiunii în mod necodiţionat este acţiunea binefacerii definitive.”

7. “Compasiunea cuiva pentru alţii este infimă până în momentul în care a reuşit să-şi perfecţioneze compasiunea prin disciplina armonizării trupului, vorbirii şi minţii.”

8. “Nu putem iubi o altă persoană dacă nu suntem capabili de a ne iubi pe noi înşine.”

9. “Fără manifestarea sinceritatii şi a bunătatii iubitoare, nici o relaţie nu poate fi considerată autentică.”

10. “Deschiderea atrage deschidere. Sinceritatea şi buna credinţă sunt bazele relaţiei autentice; în timp ce frica este cel mai mare duşman.”

11. “Nu indrăznim sa iubim nu din cauza faptului ca relatiile sunt dificile; ci din cauza ca nu iubim cu inima deschisă şi intenţie pură creaza dificultăti in relaţii.”

12. “Prin iubirea si ingrijirea neconditionată a altei persoane, capacitatea noastră de a iubi se extinde şi ne ridică la un nivel superior de conştiinţă.”

13. “În toate relaţiile, evită invrăjbirea luptei pentru putere şi a agendei ascunse, care implică fie manipularea partenerului nostru până la capitularea lui, fie compromiterea voastră înşivă de dragul întreţinerii unei stări de dependenţă.”

14. “Toate relaţiile sănătoase reflectă adevărata natura a Universului - se sprijină reciproc, însă sunt întru totul co-independente de orice transgresiune de energie.”

15. “Adevărata fericire vine din interior şi nu are nimic de-a face cu niciun fel de sursa externă.”

16. “Pacea interioară nu înseamnă retragerea din lume, ci să funcţionezi în lume fără să fii încătuşat de limitarile dorinţelor egoiste.”

17. “Cei care doresc fericire prin intermediul abandonului rebel nu vor găsi niciodată fericirea.”

18. “Pacea se instaleaza prin schimbarea perspectivei noastre asupra lumii.”

19. “Menţineţi o minte şi inimă deschise, înlocuiţi judecata cu compasiunea şi pacea va urma cu siguranţă.”

20. “Nu subestimaţi puterea cauzei şi efectului. Noi suntem singurii responsabili pentru direcţia în care dorim să ne conducem propriile vieţi.”

21. “Fără a lua notă în primul rând de modul în care răspundem lumii din jurul nostru printr-o ascultare repetată, contemplare repetată şi o meditaţie repetată, nu poate exista nicio evoluţie pozitivă a creşterii noastre spirituale, nu poate exista nicio fericire adevărată sau pace a minţii.”

22. “Pacea este comuniunea sfântă dintre Om şi Univers.”

23. “Urmând bunătatea propriului tău sine vei fi răsplătit în final cu mai multe bucurii de durată şi satisfacţii decât orice cantitate de recompense din surse externe prin mijloace lumeşti.”

24. “Inocenţa este o stare de sfinţenie care vine odată cu claritatea păcii interioare. Fără prezenţa păcii interioare, nu poate exista nici o realitate. Astfel, iubirea fără inocenţă nu este reală. Este doar un alt hibrid al fricii îmbibat cu culorile emoţionale ale fanteziei.”

25. “Pacea care ia naştere din compasiune îmblânzeşte frica aşa cum apa stinge focul.”

26. “Adevărata fericire vine odată cu realizarea adevăratei tale naturi şi identităţi.”

27. “Oricine caută în lucrurile lumeşti sursa fericirii, atrage durerea şi deziluzia în această lume şi dincolo de ea.”

28. “Norocul şi ghinionul vieţii nu sunt decât amăgiri ale minţii.”

29. “Introspecţia este mai mult decât mijlocul şi scopul auto-examinării şi auto-corectarii, este calea care conduce către consacrarea auto-realizarii.”

30. “Nu vă temeţi ca faima vă va ocoli sau că onorurile intârzie sa apară în viata voastră; intrebaţi-vă doar: ce am făcut până in acest moment pentru a merita recunoaşterea?”

31. “Niciun lucru valoros nu poate fi obţinut prin amestecul în cursul natural al evenimentelor. Precum schimbările celor patru anotimpuri, orice manifestare pe aceasta planeta are propriul sau moment si loc in marele plan al timpului.”

32. “Când cineva respiră şi trăieste in total acord cu compasiunea universală si onorează toate Adevărurile Eterne cu devotament si respect fără rezerve, acela va înceta sa interfereze cu cursul natural al căii predestinate. Toate acţiunile de la acest moment înainte vor deveni pline de sens, de bucurie si lipsite de orice pretenţii.”

33. “Viaţa este o serie de schimbări continue. Inceatează sa lupţi cu inevitabilul si întâmpină-l, de fiecare dată, cu respectul şi atenţia pe care le acorzi unei binecuvântări divine ce este în perfectă armonie cu desfăsurarea vieţii.”

34. “O minte umilă este fundaţia unei profunde înţelegeri. O minte umilă ascute atenţia asupra tuturor lucrurilor şi ne salveaza de micimea sufletească ce sporeste conflictul şi de mândria care duce la desconsiderarea adevărului.”

35. “Viaţa este o binecuvantare divină pentru aceia care sunt generoşi în compasiune, toleranţi în atitudine, care au principii in faţa injustitiei, respectă adevărul si sunt curajoşi în apărarea dreptaţii.”

36. “Toti avem potenţialul de a fi lideri înnăscuţi; altminteri, cum am putea sa preluam controlul propriilor noastre vieţi?”

37. “Pregatirea noastră in a deveni lideri eficienţi incepe cu atenţia asupra rolurilor pe care le avem în familiile noastre; celula de baza a societăţii.”

38. “O familie fără îndrumarea liderului ei este ca o corabie fara căpitan.”

39. “Fara a fi propriul tau stapan mai întâi, este de neconceput cum cineva ar putea instaura armonia în propria familie.”

40. “Cei care sunt incapabili de a impune o stare de ordine în propriile familii sunt la fel de incapabili de a rectifica greselile societăţii.”

41. “Când virtutea valorilor familiei este pastrata corect si propagată, atunci va exista şi armonie şi stabilitate în societate.”

42. “Când legile Adevarului absolut sunt admise, acelasi lucru se va întampla şi cu virtuţile oamenilor.”

43. “Disciplina strictă, răsplata şi pedeapsa la timpul cuvenit sunt imperative pentru bunăstarea familiei, societăţii şi naţiunii, indiferent de circumstante.”

44. “Un adevarat lider nu trebuie niciodată sa se abată de la angajamentul sau de a se îngriji de proprii oameni. Cel care işi serveste oamenii bine se va bucura de susţinerea şi fidelitatea lor.”

45. “Cei care depun eforturi de înţelegere pentru a învata principiile lucrurilor sunt liderii virtuoşi în devenire.”

46. “Cel care revarsă bunătate asupra lumii este un campion al acestei lumi şi al celei de dincolo.”

47. “Virtutea este mandatul conducerii. Atunci când virtutea abunda, bunătatea şi dreptatea vor fi din abundenţă, şi naţiunea va prospera.”

48. “Liderii nobili sunt profesori naturali ai nevoii de absolut. Ei instruiesc în conformitate cu natura omului prin sinceritate şi corelare. Actiunile lor sunt în acord cu orice este impus de situaţie; calmi si multumiţi în efemeritatea aşteptării; şi de aceea, niciodată dezamagiţi.”

49. “Valoarea unui lider poate fi măsurată de smerenia sa si dorinţa de a asculta criticile subordonaţilor.”

50. “Cel care este stăpânul propriilor emoţii este stăpânulul propriei vieţi.”

51. “Emoţia este orbirea minţii; manifestarea fizica a dorinţei si aversiunii.”

52. “Agitaţia emoţiei este o boală; oprirea acesteia este singurul remediu.”

53. “Dorinţa care amageste judecata sanatoasă cu semnificaţiile dualiste ale pierderii si câştigului este radăcina care dă nastere suferinţei actuale şi amărăciunii condiţiei umane.”

54. “Dorinţele nedisciplinate conduc spre un instinct pe care nu te poţi baza - naşterea neliniştii si anxietaţii.”

55. “Emoţiile nedisciplinate invadeaza mintea necultivată.”

56. “A ne face toate poftele întunecă mintea.”

57. “Ai grija de emoţiile tale si devino responsabil pentru tine însuţi.”

58. “Dorinţele sunt instincte umane indispensabile funcţionării noastre în lume; dar acestea nu sunt obiectivul principal al vieţii însăşi.”

59. “Cel care transcede dualitatea plăcutului şi neplăcutului este un om de încredere, liber de dependenţa fata de ceea ce este lumesc.”

60. “Niciunul dintre noi nu suntem persoanele neajutorate sau groaznice, asa cum ne imaginam că suntem. Toţi avem în noi esenţa bucuriei şi inocenţei, entitatea eternă a iubirii universale, care nu poate fi lezată de frică sau de emoţiile dureroase.”

61. “Nimeni nu este perfect. Cei care sunt dispusi să înveţe din propriile greseli sunt întelepţi.”

62. “Înţelepciunea este eterna putere divina a graţiei care aduce uniunea adevăratei noastre naturi cu universalitatea realităţii.”

63. “Vanitatea sub masca generozităţii nu înseamnă virtute.”

64. “Orice relaţie care ne permite să ne cunoastem adevarata fiinţă a autenticitaţii noastre este o actiune a realităţii - începutul înţelepciunii.”

65. “Capcana discriminării nu se află în subjugarea altora ci în cât de dispus va fi cineva să se cucerească pe sine însuşi.”

66. “Fii gata sa te detasezi de robia faţă de podoabele virtuţii, ca şi când ai renunta la lucrurile dăunătoare.”

67. “Înţelegerea înseamnă să îţi dai seama de la sine despre ceea ce ştii şi ceea ce nu ştii.”

68. “O minte tăcută ajunge departe.”

69. “Toate lucrurile nu sunt nici bune nici rele, nici preţioase nici inutile. Cel care poate transcede fixaţia conceptuală se ridica deasupra nebuniei lumeşti.”

70. “Cei cu adevarat înţelepti ştiu când să acţioneze şi când să nu acţioneze.”

71. “Nu subjuga înţelepciunea prin cunoaştere. Cunoaşterea nu este decat o forma de logica trecatoare, pe cand înţelepciunea întrece orice cunoaştere si ajunge dincolo de ea. Înţelepciunea este eterna mamă a întregii cunoaşteri.”

72. “Cel care urmareste şi acţionează, în acord cu fluxul natural şi schimbarea circumstanţelor, va triumfa dincolo de toate aşteptarile.”

73. “Cel care este gata să învete trebuie să înveţe mai întâi să asculte.”

74. “Adevărata cunoaştere nu este accesibilă celui mândru, doar prin umilinţă începe învăţarea adevărată.”

75. “Adevărata învăţătură nu este accesibilă celor care vor să fie studenţi, ci doar celor care se conduc pe sine însuşi în "modul de funcţionare" al unui student.”

76. “Pentru a fi una cu disciplina pe care ţi-ai ales-o, şi a pune astfel capăt separării, şi a începe adevărata uniune, ar trebui să adopţi atitudinea unui adevărat pelerin.”

77. “Pelerinii în căutarea autenticităţii ar trebui să se apropie de absolut cu o minte receptivă, ca o cupă goală, şi cu atenţia şi umilinţa apostolului care vine înaintea Maestrului.”

78. “Adevătata învăţătură nu poate fi înţeleasă prin logică, nici personificată prin cuvinte.“

79. “Imbrăţişează fiecare moment din viaţă ca şi cum ai trăi pentru prima dată.”

80. “Acceptă-te pe tine însuţi fără a te judca sau fără prejudecăţi. Fă câte un pas o dată în tot cea ce întreprinzi.”

81. “Intotdeauna fă tot ce poţi mai bine, indiferent de ce fac sau nu fac ceilalţi, indiferent dacă pot să îţi răspundă cu aceeaşi măsură.”

82. “Viaţa e doar o serie de lecţii planificate. Nimic nu se întâmplă vreodată accidental, totul se întâmplă cu un motiv. Prin acceptarea şi înţelegerea motivelor din spatele lecţiilor, putem cu toţii să ne elevăm creşterea spirituală la un stadiu mai înalt de conştiinţă.”

83. “In învăţătură, dacă nu progresezi, regresezi.”

84. “Nimeni nu poate intra pe poarta trezirii fără ajutorul unui Maestru calificat, dar procesul de învăţare trebuie să vină de la student.”

85. “ Credinţa, devoţiunea şi hărnicia cu care munceşti, în concordanţă cu o metodă sanctificată de timp, a unui maestru din cadrul unei tradiţii, este şi mijlocul şi scopul pentru eliberare.”

86. “Obiectivul învăţăturii este să hrănească integritatea stării noastre de bine. Să inveţi doar de dragul învăţăturii înseamnă să pierzi din vedere scopul întregului exerciţiu.”

87. “Eliberarea este rezultatul atingerii realităţii absolute a tuturor lucrurilor.”

88. “Să nu te alaturi nici frivolilor, nici nesăbuiţilor, în procesul de învatare, ci celor nobili si onorabili este o binecuvantare demna de bucurie.”

89. “De câte ori abundă respectul, însoţit de sinceritate şi altruism, miracolele se întâmplă cu o regularitate singulară.”

90. “Armonia interioară vine din acceptarea locului care ţi se cuvine în relaţia cu lumea în care trăieşti şi din bucuria cu care accepţi că totul se întâmplă cu un motiv.”

91. “Dacă abordezi viaţa şi cu sinceritate şi cu consecvenţă, atunci viaţa însăşi îti va răspunde făcând posibil ceea ce doreşti să se întâmple.”

92. “Cultivarea bunătăţii este sursa de unde vine puterea miraculosului.”

93. “Miracolele se creează din dragoste şi cei care apreciază acţiunea creatoare a miracolelor duc o viaţă armonioasă.”

94. “Respectul este cheia care conduce către domeniul divinităţii.”

95. “Divinul nu îşi dăruieşte harul credinciosului său decât dacă este întâi invitat. Nici măcar o rafală de vânt nu se va mişca dacă Divinul nu o doreşte.”

96. “Respectul dizolvă neglijenţa şi dă naştere atenţiei.”

97. “Manifestarea miracolelor divine nu aparţine doar domeniului ceresc şi pământesc. Si noi putem crea miracole divine dinlăuntrul nostru.”

98. “Dependenţa noastră de pasiuni conflictuale şi tendinţa nestăvilită de a-i critica pe ceilalţi ne slăbesc hotărârea de a fi nobili şi subjugă puterea divină a spiritelor omeneşti.”

99. “Cel mai profund miracol al universului sunt proprietăţile sale multi-versale, prin care structura naturală a unui univers este ascunsă în integritatea structurală a altui univers – sprijinindu-se reciproc una pe alta dar total co-independente.”

100. “Adevărul rămâne adevăr, fie că ego-ul nostru ne perminte sau nu să îl recunoaştem ca atare.”

101. “Cel care transcende impermanenţa condiţiilor omeneşti şi primeşte şi binele şi calamităţile cu aceeaşi stăpânire de sine, este în acelaşi timp virtuos, drept şi descoperitor al adevărului.”

102. “Lipsa de egoism este primul pas spre perceperea adevărului pe drumul către domeniul minţii trezite.”

103. “Cel care se impune împotriva voinţei libere a celorlalţi nu este just.”

104. “Intâlnirile injuste îti produc regrete. Numai faptele corecte te pot păzi de rău.”

105. “Totdeauna ţinteşte spre ce este drept şi adevărat, nu spre cea ce este seducător şi ne-virtuos.”

106. “Revelaţia adevărului absolut constă în auto-conştientizarea adevăratei noastre naturi. De la această primă revelare vin multe descoperiri – toate pornesc de la acel unic şi singur adevăr.”

107. “Cei virtuoşi strălucesc de departe spre interior, prin meritul auto-stăpânirii şi auto-purificării.”

108. “Niciodata nu trăieşti atât de deplin ca atunci când priveşti adevărul în faţă şi acţionezi potrivit virtuţii.”

 

ÎNSCRIERI Şi informaŢII CURSURI ŞI PELERINAJE
PROGRAMARE CONSILIERE ŞI TERAPII

Dorin Roman - 0723002857

e-mail: dorin.roman1@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/dorin.roman.3

 

 

Notă* Nici o terapie prezentată pe acest site nu înlocuieşte vizita la medic, controlul medical şi recomandările primite.